25. märts on üleilmne prokrastinatsioonipäev

Prokrastinatsiooni päevast

Prokrastinatsioon ehk viivitav käitumine on organisatsioonides muutunud oluliseks probleemiks, mille tagajärgi veel ei mõõdeta. Tegemist on tööülesannetega venitamisega, tehes selle asemel tööga mitteseotud tegevusi. Ehk et mida rohkem me töödega venitame, tööaega muud moodi surnuks lööme, seda madalam on tegelikult meie töörahulolu. Siia alla kuuluvad nii pikaks venivad kohvi- ja lõunapausid, lobisemised töökaaslastega kui ka küberpuudumine – töö ajal internetis šoppamine, sotsiaalmeedia kasutamine jms. Lisaks sellele, et prokrastinatsioonil on negatiivne mõju tulemuslikkusele, avaldab see mõju ka töörahulolule. Prokrastineerimiskäitumine võib ilmneda kõikvõimalikes elusfäärides: me lükkame edasi koolitöid,  regulaarset hambaarstivisiiti, tervisespordi regulaarse harrastamisega pihtahakkamist, või otsuse langetamist olukorras, kus edasilükkamine on ebakohane. Prokrastineerimist peetakse ebakohaseks ja irratsionaalseks harjumuseks, mis pärast kohustuse edasilükkamisega kaasnevat  kergendust viib pikemas perspektiivis kehvema toimetulekuni nii akadeemilises tegevuses kui ka töös ning negatiivsete enesekohaste mõtete, süütunde, stressi ja teatud juhul koguni stressist tingitud terviseprobleemideni. Prokrastineerimist eristatakse ajaplaneerimisest või lihtsalt viivitamisest ja venitamisest, sest prokrastineerimise definitsioon on laiem ja sisaldab endas alati motivatsioonilist konflikti.

Esimene üleilmne prokrastinatsioonipäev peeti 25. märtsil 2010. Ühe kuulujutu kohaselt olevat prokrastineerijad seda tähtpäeva kümme aastat edasi lükanud, suutmata ühiselt kokku tulla. Tähtpäeva eripära seisneb selles, et seda ei pea pidama alati 25. märtsil, vaid ka järgmisel või mis tahes suvalisel päeval. Päev õhutab inimesi vajutama pausinuppu oma tihedas päevakavas ja ülekoormatud elus. Tähtpäeva asutas prantslane, kirjastuse Anabet rajaja David d`Equainville, kes avaldas 2011. aastal paarikümne leheküljelise programmilise raamatpamfleti “Edasilükkamise päeva manifest: sissejuhatus viivitamisesse” ning on kirjutanud ka teisi raamatuid prokrastinatsioonist. Prokrastinatsioon pole laiskuse või algatusvõime sünonüüm, vaid vastuhakk konformismile ja türanniale, maailmale, kus valitsevad kellaajad, sõiduplaanid ja ülbed ülemused. Vaadata inimesi, kes tormavad ringi nagu hamstrid jooksurattas, on erakordselt lõbus ning see annab prokrastinaatoritele julgustust, et nad on õigel teel. Peamine on viivitada ülesande lahendamise või töö tegemisega nii kaua, kuni unustad selle lõplikult või seda pole enam üldse vaja teha.  Prokrastinaatorite hüüdlause on “Miks teha mingit asja täna, kui seda võib teha ka mõnel teisel päeval!”

 

NetiKink kingituste e-poest

NetiKink e-pood on ühe suurema fotomeenete ja personaalsete kingituste valikuga e-pood Eestis. Meie poest leiate suurel hulgal erinevaid kingitusi ja kingiideid – nagu näiteks fotokruusid, t-särgid erineva trükiga, fliisid trükiga, tikanditega saunalinad ja käterätikud ning palju teisi huvitavaid tooteid. Fotomeened on väga universaalsed kingitused, mis sobivad hästi kingituseks sünnipäevaks, isadepäevaks, jõuludeks, sõbrapäevaks ja paljudeks teisteks tähtpäevadeks. Fotomeenete puhul on iga toode eriline ja isikupärane. Kui jääte hätta erinevate tähtpäevade jaoks kingituste valimisega, siis on meie lehel ka spetsiaalne Kingiideede leht, kust leiate võimalike ideid isadepäevaks, reklaamkingitusteks, sünnipäevaks ja teisteks tähtpäevadeks.

Meie tooted on pärit Euroopa suurimatelt tarnijatelt ja kuna toome enamus vastavaid tooteid ise maale, siis on ka hinnad tihti soodsamad, kui teiste fotomeenete pakkujate juures. Praktiliselt kõik tooted on meil kohe laos olemas ja samuti valmistame praktiliselt kõik tooted (selle all mõtleme siis tootele trükkimist või muul moel kohandamist) ise. Teie tellimust ei saadeta kuskile kolmandasse firmasse tegemisele vaid selle teevad valmis meie klienditeenindajad.

NetiKink kontor ja tootmine asub meil Keilas, kus meil on ka väike esindussalong, kuid pood on täielikult internetipõhine ja saadame oma tooteid kõikjale üle Eesti. Meie salongist leiate nüüd ka lisaks fotomeenete valikule ka huvitavaid teesid, kohvisid ja maiustusi. Seega on Teil võimalik tellida kingituseks ilus fotomeene ja selle juurde ka kõik muu kinkimiseks osta. Transpordi valikutest on saadaval SmartPost, Post24 (Omniva pakiautomaadid) ja Eesti Posti pakiteenused kulleriga. Kuid loomulikult võite ka ise Keilasse NetiKink salongi oma tellimusele järgi tulla – siis ei lisandu mingeid transporditasusid.

Teie unistused, meie teostus! Unikaalsed ja kordumatud kingitused!