DPD-ga koostöö lõpetamine seoses tehniliste probleemidega

Täna saime ühe kliendi vahendusel teada, et mingil põhjusel ei ole võimalik meie poes tellimust esitada. Suundudes kassasse kuvati kliendile ainult valget lehte. Uurimisega selgus, et probleemi põhjus on DPD Pakipoodide moodulis, mida DPD e-poodidele jagab. Nimelt on DPD pakipood.ee leht hetkel hooldustöödeks suletud ja seoses sellega lõpetasid töö ka DPD moodulid. Vähemalt PrestaShopi platvormil, kus kontrollisime kahes teises poes olukorda ja seal täpselt sama probleem. Tellimusi esitada ei saa. Kuna oleme algusest peale kogu aeg järjest uutele ja uute tehniliste probleemidega seoses DPD moodulitega kokku puutunud, siis nüüdne juhtum on viimane piisk karikasse. Sest ka varasemalt oleme täheldanud paaril korral üllatuslikult vaikseid nädalavahetusi, kus reedel on olnud arvestatav kogus tellimusi ja esmaspäeval taas, kuid nädalavahetusel pole ühtegi tellimust esitatud. Probleemid, mis meil DPD Pakipoodide võrgustikuga on olnud:

  • Kliendid ei saa teavitust, et pakk on kohal pakipoes – ja seda üsna tihti
  • Võrreldes Omniva ja SmartPostiga ei viida pakke kohale nädalavahetustel pakipoodidesse
  • Pakkide kättesaamise oluliselt keerulisem, kui Omniva või SmartPostiga
  • Oluliselt suurem arv lõhutud pakke – seda isegi ettevaatlikult kleebiseid kasutades

Lisaks palju teisi tehnilisi probleeme, mida tavakliendid ei ole loodetavasti täheldanud – nii DPD pakipoodide mooduliga administraatori poolel – pakikaarte genereeritakse vahest kaks kuni neli tükki, kulleri korje tellimise kellaajad näitavad pehmelt öeldes aiateibaid, pakivedu.ee lehel oli pikalt tellimuste staatustega probleeme ja on siiani – nii ei ole meil võimalik lihtsalt kindlaks teha, kas klient on paki juba kätte saanud või mitte. Kuid viimane probleem on siiski suurim – nende süsteemi tõttu ei ole võimalik üldse tellimusi esitada.

Kuna soovime oma klientidele pakkuda kvaliteetset teenust, siis seoses sellega ka vastav otsus täna vastu võeti ja DPD teenuseid enam meie poes ei pakuta.